Douglas træ

Douglastræ fra Stråsø Savværk

Med et produkt i douglastræ er du garanteret høj kvalitet og lang holdbarhed

Douglastræ er en træsort, der kan bruges til stort set alle formål, og hos Stråsø Savværk er det den trætype, som vi bruger allermest. Vi bruger blandt andet træet til sheltere, legehuse med videre. Du kan naturligvis også købe douglas træplanker og douglas terrassebrædder hos os.

Herunder kan du se eksempler på projekter i Douglastræ og vores priser på douglastræ.

Douglas træ priser

Hvorfor skal jeg vælge Douglastræ?

Douglastræ har en god holdbarhed, der gør det egnet til blandt andet terrasser og beklædning. Sammenlignet med hårdttræstyper som fx eg er prisen på douglas lavere. Med douglastræ får du derfor et godt produkt med høj holdbarhed til en god pris.

På douglastræ er der længere mellemrum mellem knasterne end på fx lærk. Det gør det nemmere at få lange flotte brugbare stykker træ uden mærker efter knasterne. En anden fordel ved douglas er, at harpiksen sidder i lommer. Det betyder, at vi let kan sortere brædderne, så du fx kan få planker til et gulv eller en terrasse uden harpikslommer. Derudover holder douglastræ bedre på formen end mange andre træsorter.

Hvad er douglastræ?

Douglastræer vokser mange steder – også i Danmark. De kan blive meget store og har en karakteristisk, meget kraftig bark. Douglas har en rødbrun kerne og grågullig splintved, som er den yderste del af træet. Derudover har træet et højt olieindhold ligesom lærk og vrider sig ikke under tørring.

Kontakt os for at høre mere om douglastræ, og læs mere om de andre træsorter, som vi altid har på lager.

Douglastræ kan bruges til stort set alt

Hos Stråsø Savværk udfører vi alle typer af træopgaver. Vi fremstiller blandt andet sheltere og bålhuse efter dine ønsker. Begge dele leverer og opstiller vi i hele landet, men vi sælger også sheltere som saml-selv-sæt, hvis du selv vil stå for monteringen.

Alle vores bålhuse bliver lavet på bestilling efter samråd med dig, og du har mange muligheder for at gøre bålhuset unikt gennem dine valg af blandt andet form, tagtype og indretning.

Vi tilbyder også produkter som borde og bænke og træspåner til tag-, gavl- og sidebeklædning. Du kan få tagspåner i douglastræ på specialmål, og når du køber tagspåner hos os, får du en grundig montagevejledning med, når spånerne bliver leveret.

Til haven har vi blandt andet træflis i høj kvalitet, men også kompostbeholdere til det grønne affald og højbede i douglastræ.

Se alle vores produkter

 

Alt Douglastræ fra Stråsø Savværk kommer fra Danmark

På vores eget savværksted i Ulfborg klarer vi både små og store opgaver for private og erhvervskunder. Vi har eksisteret siden 2014, og kvalitet og gedigent håndværk har fra begyndelsen været vigtige værdier i vores arbejde.

Vi bruger kun træ, der har fået lov til at vokse og udvikle sig, og alt vores Douglastræ kommer fra Danmark. Alt træ, som vi opkøber, er PEFC-certificeret. PEFC er et skovcertificeringssystem for bæredygtigt skovbrug.

Det har også stor betydning for os, at vi ikke har noget spild på vores savværk. Hver lille del af træet bliver anvendt. Alle skaller, splinter såvel som savsmuld bliver brugt.