Træflis til haven

Træflis til haven

Køb flis til haven i høj kvalitet – og til ethvert formål – hos Stråsø Savværk

Flis er træ, der er ophugget i mindre stykker. Det bruges i stor stil til mange forskellige ting, og formålet kan variere, alt efter hvor det placeres. Den mest gængse måde at bruge flis i haven er til at afdække jord, hvor det fungerer som en barriere for både nyt og gammelt ukrudt. Ved nyplantede træer og bede er det smart at dække af med flis, som sikrer, at ukrudtet ikke får fat og aldrig er til at komme af med igen. Ved gammelt ukrudt lukker flisen af for lufttilførsel, så ukrudtet langsomt vil forgå.

Da træflis er et naturprodukt, vil det smelte flot ind i omgivelserne, uden at det ser unaturligt ud. Flis er praktisk i haven, men det kan også være et dekorativt element – særligt når der er tænkt over træsort og havens øvrige udseende. Hos Stråsø Savværk tilbyder vi flis til haven primært i Douglas, men også i eg og ask. Vi kan levere lige netop den mængde, du ønsker – hurtigt og effektivt.

Se vores priser her..

Kontakt Stråsø Savværk, hvis vi skal være din leverandør af flis til haven til dit næste projekt.

 

De mest stillede spørgsmål om flis til haven

Hvad kan man bruge træflis til?

Du kan bruge træflis til en lang række formål – både i og udenfor haven. Du kan blandt bruge det til:

  • Anlægning af stisystemer
  • Afdækning for ukrudt mellem stauder og bede
  • Afdækning for ukrudt under hækken
  • Skrænter
  • Dekoration i haven
  • Beskyttelse af plænen på festivalpladser
  • Underlag på legepladser og -områder
  • Ridebaner

Hvad egner træflis sig ikke til?

Selvom træflis har mange egenskaber, er der også nogle steder, hvor det ikke egner sig så godt til at blive brugt. Det gælder blandt andet indkørsler og terrasser, hvor man typisk gerne vil have et fuldstændig stabilt underlag. Med træflis som underlag bliver jorden nemlig lettere gyngende.

Hvad er forskellen på træflis og dækbark?

Træflis og dækbark bruges ofte i flæng, selvom det i virkeligheden er to forskellige produkter. Træflis er ophugget træ, og her bruger man hele træet, der forarbejdes via en flishugger. Dækbark består derimod kun af bark. De to produkter bruges til det samme formål – nemlig at dække jord til – og den største forskel er udseendet på de to typer flis, hvor barkflisen er mere rustik i sit udtryk.

Hvilket træ skal jeg vælge?

Hvordan træflisen kommer til at se ud i haven, afhænger helt og holdent af, hvilken træsort man vælger. Der findes både lyse, brune, grålige og rødlige træsorter, og om du skal vælge den ene frem for den anden, afhænger af udseendet på din have og dit hus. Fx passer lys flis godt sammen med gule murstenshuse, mens brun flis er en god allround farve, der kan bruges i de fleste typer haver.

Hos Stråsø Savværk tilbyder vi primært douglasflis, som har en rødbrun kerne og grå-gullige splintved. Vores flis kan dog også være lavet af eg eller ask – det afhænger af, hvilken træsort vi bruger mest i perioden.

Læs mere om vores mest brugte træsorter: douglastræ, egetræ og ask

Hvad er holdbarheden på træflis til haven?

Dækbark formulder hurtigere end træflis, hvilket både kan være en fordel og en ulempe. Det er en fordel, da den formuldede bark giver god næring til jorden, mens der på den anden side oftere vil være behov for at lægge ny flis på. Træflis har cirka dobbelt så lang levetid som dækbark. Hos Stråsø Savværk er der stort set ingen bark i vores træflis, så du får ekstra lang holdbarhed ved at købe din flis hos os.

 

Flisning hos Stråsø Savværk

Det praktiske omkring Stråsø Savværks flis til haven

Stråsø Savværks flis er en smuk tilføjelse til din have, uanset hvor det skal bruges. Vi laver vores træflis af skaller og afskæringer fra vores eget savværk for at minimere spild, og at godt træ går til spilde. Det består primært af Douglas-træ.

Vi bruger vores professionelle flishugger til ophugning af alt træflis. Den sikrer, at flisen bliver skåret ud i den rigtige størrelse og tykkelse. Maskinen har et indbygget rør, så den nyhuggede flis transporteres korrekt fra maskinen til det ønskede sted uden spild. Når du kommer for at hente den flis, du har købt, hjælper vi naturligvis gerne med at læsse din trailer med flisen, så du ikke står med det store arbejde selv.

Vejledende pris pr. kubikmeter = 160 kr. ekskl. moms

Står du netop nu og mangler flis til haven, kan vi hos Stråsø Savværk være leveringsdygtige med kort varighed. Kontakt os for at høre mere.