Vores træ og - sorter

Følgende 3 træsorter har vi altid på vores lager. Disse er vores primære sorter:

Douglastræ:

Douglas er sorten, som bliver oftest brugt hos Stråsø Savværk. Det bruges både til sheltere, planker, legehuse. Ja, det er nærmest en all-round sort, som næsten kan bruges til alle projekter.

Et typisk kendetegn ved Douglas er absolut den rødbrune kerne sammen med den grå-gullige splintved. Træet er holdbart og vrider sig ikke under tørring. Derudover så er fordelen ved Douglas fremfor fx Lærk, at douglas har længere mellemrum mellem sin kvaster, hvilket gør det nemmere, at få lange flotte og brugbare stykker træ uden "komplikationer"/mærker efter kvasterne.

Eg:

Egen er en meget slidstærk og holdbar træsort, hvilket gør den optimal til bl.a. terrassebrædder og planker til borde, da slidet kan være stort. Derudover så er egen også modstandsdygtig i forhold til råd og insektangreb. Egetræets farve er gråbrunt.

Ask:

Ask bliver oftest brugt i form af planker. Denne sort er også stærk holdbart ligesom de 2 overfornævnte. Dog er Askens styrke større end egens. Askens planke er meget lys og let bearbejdende.

Derudover har vi også i perioder andre sorter, dog er disse ikke en selvfølge at have på lageret. Disse sekundære sorter kan bl.a. være:

  • Amerikansk valnød
  • Italiensk oliven
  • Lærk (kan evt. bruges i stedet for/i forbindelse sammen med Douglas)

BEMÆRK!
Alt træet som er opkøbt af Stråsø Savværk er PEFC-certificeret. Dette er en sikkerhed og et miljømærke, som overholder høje standarder overfor skove, træer såvel som dyr- og planteliv. Kort sagt er PEFC - "Din garanti for bæredygtig skovdrift!"

Derudover skal det også nævnes, at Vi hos Stråsø Savværk gør meget i at have et grønt miljø i virksomheden. Vi er 110% besluttet for at udnytte skovens ressourcer til fulde. Dette gør, at vi intet spild har på savværket og hver lille del af træet bliver anvendt. Alle skaller, splinter såvel som savsmuld bliver brugt.

Eg:

Egetræet ligger i øjeblikket i planker på 50 mm og ligger i både kvalitet A,B og C